torsdag, augusti 18, 2011

Plommon

Är det någon som har tips på vad man kan göra med plommon? Jag har gjort muffins, de som syns på den här bilden. De blev bra men nu vill jag testa något annat. Tar gärna emot recept!



6 kommentarer:

Melinda sa...

Plommonmarmelad m vanilj

1,5 kg plommon
2 dl vatten
12 dl socker
2 tsk askorbinsyra
atamon
vaniljstång
vaniljsocker

Skär ett kryss i plommonen och skålla i kokande vatten. Avlägsna skal och kärnor, men spara kärnornas

Lägg kärnorna i ett tygknyte.
Lägg ner plommon, kärnor, vaniljstång (dela v.stången & skrapa ur vaniljen, men låt även stjälken koka med) och lägg i en kastrull.
Tillsätt vatten och askorbinsyran.
Koka på svag värme i 30 min under lock.

Tag kastrullen av plattan och ta bort kärnorna. Rör ner sockret, lite i taget tills det är löst.

koka kraftigt under lock i ca 15 min. Skumma under tiden. Smaka av med lite vaniljsocker. (jag smakar av med mkt + använder gärna 2 st vaniljstänger ; )

Tag kastrullen av plattan och tillsätt atamon efter doseringsanvisning på flaskan.

Häll upp på rena och förvärmda glasburkar.

Det kan ta ett par dagar innan marmelade tjocknar.

Kan verkligen rekomendera denna marmelad, sååå god ; )

Anonym sa...

http://www.arla.se/Default____33461.aspx
Här finns en massa bra recept på paj mm.
Kram/a

JEN sa...

Åh, jag tipsar om att leta upp marmeladrecept där man även haft i sötmandel! Galet gott... Har haft ett recept, men tappat bort.

Anonym sa...

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN ! Kram a

Tigerblomma sa...

Plommonlikör kanske! Ska kolla min receptbok om jag hittar något.

Men det tror jag kan bli riktigt gott,

Ellinor sa...

Plommonkräm är gott.
Inkokta plommon (typ som inkokta päron) att ha till efterrätt är också gott, har tyvärr inget recept.